הגשמים הכבדים שירדו לא מזמן הובילו לגילוי של מרזבים תקולים במבנים שונים. עובדה זו הגיעה לאוזנינו לאחר שגולשים ביקשו את דעתנו בכל הנוגע לתיקון הבעיה. החלטנו שלא להישאר אדישים לפניות הרבות והתיישבנו לכתוב את המדריך הנוכחי שירכז את השלבים לתיקון הבעיה. הישארו כאן ותהיו בטוחים שתבצעו את ההליך באופן מקצועי.
שלב ראשון – מציאת התקלה
תיקון של מרזבים מתבצע בדרך כלל בעקבות סתימה שאירעה בתוך המרזב. הדבר בא לידי ביטוי במצבים שבהם המים נכנסים לצינור הניקוז והתעלה העליונה עולה על גדותיה. אם מצאתם את עצמכם במצב שכזה – אתם יכולים להיות בטוחים שהמרזב שלכם סתום בעקבות הצטברות של עלים יבשים שהתעופפו ברוח או שאריות זבל שזרמו לתוך הצינור.
שלב שני – עולים לגג עם כל הציוד הדרוש
קראתם את הפסקה שלעיל וגיליתם שישנה סתימה במרזב? אם כך, עליכם להתחיל בהליך תיקון עצמאי. בשלב זה תצטרכו להכין את כל הציוד הדרוש שיאפשר לעלות לגג בביטחון, לדוגמא:
- סולם
- כובע מצחייה
- בקבוק מים
- מקל ייעודי לניקוי
נדגיש שתוכלו ליצור קשר בשלב זה עם איש מקצוע שמציע שירותי תיקון מרזבים מקצועי, אם אינכם יכולים לבצע את ההליך בעצמכם. שכן, מדובר בעבודה בגובה שעשויה להיות מסוכנת עבור מי שלא בקיאים בתחום.
החלטתם להסתייע באיש מקצוע? כך תגיעו לגגן מומלץ
כאמור, תיקון של מרזבים באופן עצמאי עשוי להוות סכנה עבור מי שלא עברו הסמכה לדבר. לכן, ההמלצה היא לפנות לגגן שנחשב לשם דבר בתחום. כדי שזה יקרה, עליכם לקרוא חוות דעת שנכתבו לאחרונה ברחבי הרשת על בעלי מקצוע מהאזור שלכם. נמליץ להשתמש בלשונית הביקורות של גוגל, פורומים וקבוצות פייסבוק. שכן, שם נמצאת האינפורמציה העדכנית והאמינה ביותר.
שלב שלישי – ניקוי תעלת הניקוז והעברת צינור
חזרנו לשלב השלישי והאחרון שיכול להתבצע על ידיכם או תוך הסתייעות מצד גורם מקצועי. שלב זה יצריך שימוש במקל שיאפשר לדחוס את הלכלוך שייצא בסופו של דבר מקצה המרזב. נדגיש שהתיקון לא מסתיים כאן, מכיוון שיש צורך בהעברת צינור מים עם לחץ גבוה במיוחד. שכן, המים שיזרמו בתוך המרזב יסייעו בהוצאת שאריות לכלוך שנתקעו בצדי המרזב ולא יצאו קודם לכן, בעת השימוש במקל.
השורה התחתונה: תשמרו על תקינות המרזב
מדריך זה צפוי להסתיים בעוד כמה שורות וזו ההזדמנות לציין בפניכם את החשיבות של שמירה על ניקיון המרזב. בשלב זה נותר לכם רק לחזור על הפעולה בתדירות גבוהה, כדי שתוכלו לסלק לכלוכים ועלים שייתקעו בתוך המרזב (זו הדרך הטובה ביותר למנוע את הישנותה של סתימה). בהזדמנות זו, נבקש להעביר את מדריך זה הלאה, לאנשים שחשובים לכם, כדי שהם יכירו בשלבים שהוצגו לעיל ויימנעו מגילוי של סתימות בשלבים מאוחרים.